juni 15

Kite-surferen der fløj væk

Denne bog handler om en kitesurfer, der går ind i anden ‘dimension’, når han hænger i luften, og vinder tager ham med. Der er 2 perspektiver der gør historien interessant:

1) At han, når han hænger i luften, får tiden til at stå stille. Det er det, der får ham til at åbne en helt ny verden. Det er en laaang historie, men den udspilles blot på få faktuelle sekunder. Måske er det det samme fænomen, som opstår når man er overbevist om, at man står overfor døden. Man oplever sin (livs)historie i et kontiniuum. Man kan åbenbart tænke meget hurtigt, og så alligevel få nuet til at føles langsomt.

2) Når man ser en kitesurfer udefra, kan man spørge sig selv, kan han flyve væk? Svaret på dette er, at væk er et imaginært sutbtil sted, som svarer til kernepunkter man kan finde i det ubevidste dyb. Hvor er væk, hvor er ingensteder? Dette spørgsmål vil historien også give et bud på.

Eksempelvis spurgte jeg en kitesurfer, jeg havde set flyve 20-30 m op i luften, da han kom ind på strandbredden, -er du ikke bange når du hænger der oppe i luften, hvortil han svarede, -jeg føler mig total fri. Der er stor forskel i surferens mindset og mit frygt scenarie. I dag var jeg til en begravelsesceremoni med en erfaren surfer, der ufrivilligt var blevet løftet 20-30 m. op i luften og landede på land. Det fik mig til at tænke på den  gang jeg faldt af en galopperende hest og hang i stigbøjlen, jeg var 10 år. Da oplevede jeg at hele mit liv passerede dejavue igennem mit hoved. Jeg troede jeg skulle dø. Pludselig stoppede hesten, og jeg levede videre. Måske kunne man få hele livhistorien frem  mens surferen hænger deroppe i luften. Uvist hvordan han/hun lander. Livet intensiveres og de ‘must’ man har sat sig for må udleves.

Det var en smuk begravelse. Tak